Joyce Silva Xavier | Feminine Difference

Joyce zit al meer dan 10 jaar in de salsa scene en reist de hele wereld over. Zij staat bekend als onder andere choreografe/danser van La Diferencia en Drakenwoede dance company. Beide groepen zijn wereldwijd bekend om hun “out of the box” en originele choreografieën. Joyce is verder opgeleid in jazz, contemporary en ballet door Broadway dance center (New York) en in Mambo King Eddie Torres’s footwork. In april 2013 zat ze samen met Drakenwoede in de halve finale van de tv programma “Everybody dance now”. De eerste salsa groep die zo ver in een tv programma is gekomen.

Joyce herken je om haar kledingstijl, funky footwork en creativiteit op de dansvloer. Braziliaans van oorsprong zijn dans en muziek altijd van grote invloed geweest in haar leven. Ze groeide op met het snelle ritme en de pasjes van de samba. Op 14-jarige leeftijd startte ze met salsa dansen bij Extremos Dance Company. Na een paar jaar sloot ze zich aan bij Salsa Dance Squad (SDS), onder leiding van Eric Lalta and Liduina Lovert, toenmalig een van de bekendste salsa dans groep van de wereld.

In 2007 startte zij samen Haweya Abdillahi en Janneke bexkens de damesgroep La Diferencia, de choreografieën van la Diferencia zijn altijd anders dan anders, unique en different, dat is waar la Diferencia voor staat. Thans danst Joyce sinds 2009 bij Drakenwoede en is ze een van de hoofd danseressen onder leiding van Orville Small. In november 2012 startte zij als choreografe haar eigen meiden groep “Feminine Difference” de eerste choreografie “off broadway” was een groot succes. Meer choreografieën zullen volgen.

Volgens Joyce is dans een nooit eindigende school. Door haar constante zoektocht naar inspiratie en zelf verbetering heeft zich opgeleid in verschillende dansstijlen. Joyce heeft 5 o’clock 2010/2011 afgerond, dansopleiding van de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten, ging daarna naar NEW YORK om de ISVP bij Broadway dance center New York. In New York richtte ze op de dansstijlen ballet, jazz, vouging en wacking en Eddie Torres’s mambo king footwork.

Joyce is een gepassioneerde creatieve danseres en wilt haar kunstzinnige zelf graag delen. Ze wordt ervaren als een pittige, energieke ervaren lerares. In haar lessen werkt ze aan conditie, lenigheid en danstechnieken om anderen wil helpen om de danser te worden.

Updates:
14 juli JSX STYLE – LADIES ONLY summer BOOTCAMP.
5 Augustus een nieuw seizoen lady style. Niveau 2+3.
La Diferencia’s nieuwe show is en zal in september in première gaan in Nederland.
Joyce is bezig met een koppel show.
Feminine Difference komt uit met een nieuwe show in oktober.

Wanna be kept updated?
LIKE de pagina JSX STYLE & Feminine Difference om/of lessen en bootcamps te volgen!

https://www.facebook.com/jsxonline
http://www.jsxstyle.com/