Summer Breeze

Het ontstaan van Summer Breeze

Twaalf jaar geleden is Summer Breeze begonnen met het organiseren van de Summer Breeze Latin Night op de donderdagavond op de huidige locatie: het Westergastterras, Klönneplein 4-6 in Amsterdam.

Het open karakter van de feesten in de openlucht en de relaxte sfeer hebben ervoor gezorgd dat de Summer Breeze Latin Nights een groot succes zijn. Deze avonden werden voorheen 10 jaar lang georganiseerd op de donderdagavond in het Vondelpark Openluchttheater.

Summer BreezeGewapend met een megablaster vol salsa-muziek zocht organisator Mimo Argam en Oslin Boekhoudt in de zomer van 1995 samen met een aantal vrienden in het Vondelpark een plek om een danschoreografie te oefenen. Na het oefenen bleven zij nog wat vrijdansen en dat bleek een groot succes te zijn. Sindsdien werden de zomerse donderdagavonden populair onder het salsapubliek.

meshdoekVoorDranghek_banner 255pxB en 60pxHIn de zomer van 2005 verkaste Summer Breeze van het Vondelpark Openluchttheater naar het populaire WestergasTerras, waar de wekelijkse, toonaangevende feesten gedurende het zomerseizoen worden voortgezet. De Summer Breeze Latin Nights trekken een gevarieerd salsapubliek. Zowel de mambo-dansers als de liefhebbers van Cubaanse muziek komen hier graag. Dit jaar zijn we beland bij de 22ste (!!) jaargang.

Wanneer begint het weer?

Vanaf donderdag 7 mei tot en met donderdag 3 september 2015 begint de Summer Breeze Latin Night op het Westergasterras in Amsterdam. Dat betekent weer de gehele zomer 3 maanden lang elke donderdag swingende taferelen met de beste Latin muziek van de beste DJ’s en natuurlijk salsa-dansen in de openlucht.

Bij droog weer wordt er een dansvloer buiten opgesteld.
meshdoekVoorDranghek_banner 120pxB en 600pxH
Azucar !

Wat | Summer Breeze Latin Night
Wanneer | iedere donderdag vanaf 1 juni t/m 7 september 2017
DJ’s | Mimo & Friends
Party | 19.00u – 02.00u
Workshops | vanaf 20.00u
Locaties | WestergasTerras, WesterUnie en WesterLiefde, Klönneplein 4-6, A’dam
Entree (en deelname workshop) | gratis (behalve op donderdag 7 september)
Website | http:/www.mysummerbreeze.nl
Facebook | http:/www.facebook.com/mysummerbreeze
Twitter | http://twitter.com/mysummerbreeze
YouTube | http://www.youtube.com//mimoargam

Mimo vertelt je in het tv-programma “10xBeter de zomer door” hoe hij de zomer doorbrengt

Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende NTR reportages waarvoor hij het hele land doorkruist. Zo ook het verhaal van Mimo Argam en zijn passie voor de Summer Breeze.

Alternatieve url: http://www.npo.nl/10xbeter-de-zomer-door/06-08-2014/VPWON_1221493

Video-impressies


https://www.youtube.com/watch?v=Zn1k8uz6FpU

https://www.youtube.com/watch?v=lr-As-x5imk

In het nieuws

Klik op het plaatje
 

AT5 special over Mimo en zijn passie voor de Summer Breeze

Op woensdag 3 juli 2013 werd er op de lokale Amsterdamse tv-zender AT5-zender een special uitgezonden over Mimo en zijn passie voor de Summer Breeze. Bekijk hieronder de reportage die ongeveer 5 minuten duurt en laat even een reactie achter onder deze post als je Summer Breeze een leuk initiatief vindt.
http://www.at5.nl/tv/wereldstad/aflevering/12634