Summer Breeze

Het ontstaan van Summer Breeze

17  jaar geleden is Summer Breeze begonnen met het organiseren van de Summer Breeze Latin Night op de donderdagavond op de huidige locatie: het Westergastterras, Klönneplein 4-6 in Amsterdam.

Het open karakter van de feesten in de openlucht en de relaxte sfeer hebben ervoor gezorgd dat de Summer Breeze Latin Nights een groot succes zijn. Deze avonden werden voorheen 10 jaar lang georganiseerd op de donderdagavond in het Vondelpark Openluchttheater.

Summer BreezeGewapend met een megablaster vol salsa-muziek zocht organisator Mimo Argam en Oslin Boekhoudt in de zomer van 1995 samen met een aantal vrienden in het Vondelpark een plek om een danschoreografie te oefenen. Na het oefenen bleven zij nog wat vrijdansen en dat bleek een groot succes te zijn. Sindsdien werden de zomerse donderdagavonden populair onder het salsapubliek.

meshdoekVoorDranghek_banner 255pxB en 60pxHIn de zomer van 2005 verkaste Summer Breeze van het Vondelpark Openluchttheater naar het populaire WestergasTerras, waar de wekelijkse, toonaangevende feesten gedurende het zomerseizoen worden voortgezet. De Summer Breeze Latin Nights trekken een gevarieerd salsapubliek. Zowel de mambo-dansers als de liefhebbers van Cubaanse muziek komen hier graag. In 2022 zijn we beland bij de 25ste (!!) jaargang als we 2 corona jaren niet meerekenen.

meshdoekVoorDranghek_banner 120pxB en 600pxHWanneer begint het weer?

Vanaf donderdag 2 juni tot en met donderdag 1 september 2022 begint de Summer Breeze Latin Night op het Westergasterras in Amsterdam. Dat betekent weer de gehele zomermaanden (bijna) elke donderdag swingende taferelen met de beste Latin muziek van de beste DJ’s en natuurlijk salsa-dansen in de openlucht.

Bij droog weer wordt er een dansvloer buiten opgesteld.

Azucar !

Wat | Summer Breeze Latin Night
Wanneer | (bijna) iedere donderdag vanaf 2 juni t/m 1 september 2022
Party | 19.00u – 02.00u
Workshops | vanaf 19.00u
Locaties | WestergasTerras, WesterUnie en WesterLiefde, Klönneplein 4-6, A’dam
Website | http:/www.mysummerbreeze.nl
Facebook | http:/www.facebook.com/mysummerbreeze
Twitter | http://twitter.com/mysummerbreeze
YouTube | http://www.youtube.com//mimoargam

Mimo vertelt je in het tv-programma “10xBeter de zomer door” hoe hij de zomer doorbrengt

Hoe je 10xBeter de zomer viert, laat Harm Edens zien in verrassende NTR reportages waarvoor hij het hele land doorkruist. Zo ook het verhaal van Mimo Argam en zijn passie voor de Summer Breeze.

Alternatieve url: http://www.npo.nl/10xbeter-de-zomer-door/06-08-2014/VPWON_1221493

 

Video-impressies

https://www.youtube.com/watch?v=Zn1k8uz6FpU&width=560&height=350
https://www.youtube.com/watch?v=Zn1k8uz6FpU

https://www.youtube.com/watch?v=lr-As-x5imk&width=560&height=350
https://www.youtube.com/watch?v=lr-As-x5imk

In het nieuws

Klik op het plaatje